Framtidsplaner och studera


Idag ska jag skriva om mina planer, min framtid, studier m.m.
 
Vi backar bakåt, 2013 februari- mars. Gemensam ansökan tiden. Kommer ihåg hur mycket grubblande det var över vart jag skulle söka. Till sist hade jag en plan närvårdare. Jag ville jobba med barn på dagis. Så tänkte att jag ska söka in dit.
Ansökan till Gemensam ansökan
1. Närvårdare
2. Bildartesan
3. Närvårdare
4. Mediaassitent.
Så där sökte jag idag vet jag inte vad jag tänkte. Varför jag lade Bildartesan som 2an. Eller varför jag ens lade det dit alls. Nåja får mitt brev på sommaren i juni, har blivit antagen till Bildartesan linjen. Är väl glad för det. Men inte vad jag ville studera. Går mina 3 år där. Just nu går jag där väntar på att få min examen. På något sätt har jag klarat mig. Idag vet jag att det här är inte vad jag vill jobba med. Så på fredag gäller det ska söka igen i Gemensam ansökan med mina avgångsbetyg. Men den här gången ska jag söka vettigare.
 
1. Närvårdare
2. Närvårdare
 
Och i den andra ansökan till yrkeshögskola tänkte jag söka till Socionom linjen i Arcada. Men jag vill jätte gärna i höst börja studera till närvårade vi får se hur det går.
Men fast jag inte gillar det jag studerar nu så tänkte jag redan på 2an att jag gör klart denna utbildning. Och snart är jag klar. Ibland får man ta lite omvägar.
 
Anonym

Jag rekommenderar socionom studier :) själv studerar jag i Åbo till socionom och det finns massor jobbmöjligheter. Så får du barnträdgårdslärarbehörighet också! :P

A M

Jag hänger inte riktigt med i svängarna, går endast i nian och har precis sökt in på gymnasiet. Tillräckligt mycket tankar kring det. Längtar inte till högskola... :P