Slakterier bryter mot lagen

Djurskyddsorganisationen Animalia uppger att många slakterier bryter mot lagen på ett flagrant sätt.

Yles program MOT har publicerat smygfilmat videomaterial på några slakterier i södra Finland där man ser hur slaktprocessen kan gå till.

Materialet, som omfattar några hundra timmar, är filmat av organisationen Djurens Rätt under hösten 2013, år 2014 och hösten 2015.

- Bilderna visar att branschens egen bevakning inte räcker på långt när för att garantera djurens välfärd, säger Animalias vd Mai Kivelä.

Man kan se hur djuren blir slagna och att de får rikligt med stötar från elpiskor. Nedsövningen misslyckas i flera fall så att djuren åsamkas onödigt lidande.   

Vid Animalia säger man att man känt till problemen med nedsövningen i och med att slaktningstakten är så hård. Personalen ska i vissa slakterier klara av att ta livet av upp till 600 svin eller 9 000 broilrar i timmen, vilket ökar på risken för misstag.

Text svenska.yle.fi

Efter att ha läst denna artikel, kan jag bara säga att jag blev ännu mera chockad hur vi behandlar djuren som vi ska äta.

bild stokpic.com

Nog för att jag redan har mina skäl att lämna bort kött från min kost. Men detta var nog droppen. Kommer aldrig igen att bli en köttätare. Jag vet att jag ännu äter broiler och fisk men det ska jag sakta börja också ta bort från kosten. Men efter att ha läst denna artikel, vill jag aldrig äta kött igen. Hur hemskt är inte detta. Hur på vissa slakterier djuren behandlas. Man slår dom och drar dom i benen. Så att de får sjukt usch fy skam. Kan jag bara säga. Dessutom har de filmas smygvideor på detta så på länken jag har skrivit här, vartifrån jag hittade detta finns även en liten dokumentär på ca en halv timme som jag tycker ni ska se på den. Ja den är hemsk men detta är sannningen usch.

 

 

 

 

milina.blogg.se

Sjukt är det :/