Demivegetarian

 
När skolan började, så började jag även med att bli demivegetarian. För er som inte vet vad en demivegetarian är är att man äter fisk,höna,ägg och mjölkprodukter från djurriket. Men mitt mål är att bli vegetarian, men dettta är en början dit. Och för att lära sig mera om kosten och så är det en bra början att ännu ha med sig fisk och höna i kosten. Vad jag tycker, så att jag får i mig allt jag behöver. Men jag har också ganska mycket allergier som lite krånglar till att bli helt vegetarian. När jag är allergisk bl.a av nötter och mycket bra saker finns där som man behöver som vegetarian. Men varför jag blev demivegetarian, är ju för djuren. Hur dom mår, bara för att vi ska äta kött och plågas i slakteriet.
Och att minska på kött är även bra för hälsan, alla borde egentligen minska på köttmängden. Vi förbrukar jättemycket kött och vi skulle klara oss att fast äta kött i 3 dagar i veckan. Men jag kommer aldrig att tvinga dig att sluta äta kött eller att mnska. Det är upp till var och en och göra som man vill. Och mitt beslut var att avstå.
Maria

Bra attityd du har kring hur andra vill leva och vad man vill äta, vissa vegetarianer/veganer tycks mest lägga sin energi på att smutskasta andra (och egentligen leder det mest till att många snarare ryggar bort och tar mer avstånd från vegetarism och veganism), men med din attityd skulle folk kanske försiktigt våga leka med tanken att prova själva, tror jag iaf :)

Själv nöjer jag mig med att vara semivegetarian just nu, alltså att jag nog äter allt, men försöker ha vegetariska dagar och försöker överlag minimera köttintaget - sällan vi äter stora biffar etc här :) Min främsta dröm i detta sammanhang är väl att köttindustrin ska kunna återgå till ett mera hållbart format och som följd av det kunna skötas på ett mera ekologiskt sätt - som det var "förr i tiden" helt enkelt, fast med ännu mer kunskap om djurens känslor och behov än man kanske hade då :)